Gespreksmateriaal

 
 
30 oktober 2018

Drie mannen in de oven - bij DaniŽl 3:13-27

Google naar drie mannen in een oven en je vindt een keur aan afbeeldingen van groots en meeslepend met uitslaande vlammen (bijvoorbeeld van Gustav Dorť die altijd neigt naar drama) tot cartoons in vrolijke kleuren, en van moderne uitbeeldingen tot keurige beschaafde voorstellingen. Sommige lijken een wat huiselijk tafereeltje waarbij je meer het idee krijgt van een pizzaoven dan van een gruwelijke verbranding van mensen.

  • Wat valt je op in de afbeeldingen die je vindt?
  • Hoe zou je zelf deze scŤne verbeelden? Welke kleuren zou je gebruiken? Wat of wie zou op de voorgrond staan en wat meer achteraan?
  • Je mag het tekenen of schilderen (vingerverf is heel geschikt), maar je kunt ook in woorden beschrijven hoe het eruit zou zien als je daarvoor †††† het schilderstalent zou hebben.
  • Welke titel zou je je schilderij (in verf of woorden) meegeven?

Christien Duhoux-Rueb


Overgenomen uit de jaarthemamap van de Gemeenschap voor Doopsgezind Broederschapswerk (GDB).
†GDB werkt het jaarthema uit voor gesprekskringbijbelkringen, jongeren in groepen en voor kinderen. De complete jaarthemamap Geef mij nu je angst kan besteld worden bij Margreet van der Schee:†0553-0153 85 | 06-135 21 723 | gdb@doopsgezind.nl (Ä 10,00 excl. verzendkosten).

Voor een printversie van dit artikel: klik hier.


Voor meer gespreksmateriaal zie het overzicht

 
Meer informatie   ANBI-register
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2020 Doopsgezind.nl