Boek

 
 
30 oktober 2018

Familiegeheim - bij: Psalm 55

'Daar hebben we het niet over'
Schuld, verraad en lijden binnen de vertrouwde kring (familie, school, vrienden, buren Ö enz.), is uiterst pijnlijk voor alle betrokkenen en werkt vaak generaties door. Het zwijgen dat daarmee vaak verbonden is, maakt het alleen maar erger. Voorbeelden voor dergelijke 'familiegeheimen' zijn verhalen van incest, van een oorlogsverleden, van NSB leden. Alleen als het lukt daarover in gesprek te komen en naar de waarheid van de verschillende betrokkenen te luisteren, kan een weg naar heling gevonden worden.

Een jeugdboek dat dit onderwerp op boeiende manier aan de orde stelt is 'Familiegeheim' van Caja Cazemier en Martine Letterie (Amsterdam 2011, voor jeugd van ca. 13-16 jaar). Eva (13) en haar nichtje gaan op zoek naar de reden die hun familie splijt en maakt dat Eva haar opa nooit heeft leren kennen. Het boek is onder dezelfde titel ook als film uitgekomen.


Overgenomen uit de jaarthemamap van de Gemeenschap voor Doopsgezind Broederschapswerk (GDB).
†GDB werkt het jaarthema uit voor gesprekskringen, bijbelkringen, jongeren in groepen en voor kinderen. De complete jaarthemamap Geef mij nu je angst kan besteld worden bij Margreet van der Schee:†0553-0153 85 | 06-135 21 723 | gdb@doopsgezind.nl (Ä 10,00 excl. verzendkosten).

Voor een printversie van dit artikel: klik hier.


Voor meer boeken zie het boekenoverzicht

 
Meer informatie   ANBI-register
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2020 Doopsgezind.nl