> nieuws

Nieuws

 
13 september 2018

Geef mij nu je a-♪-a-♪-angst…

De startdag van de DG Zaanstreek stond in het teken van het doopsgezinde jaarthema ‘Geef mij nu je angst’. Het was even wennen om zelf de smartlap 'Geef mij nu je angst' te zingen. 

Vooral die langere noten die met een zekere zachtheid en gevoeligheid gezongen moeten worden. Héél anders dan een doorsnee kerklied. Dirigent Merk Rijken had zich er prima in verdiept, en kreeg alle aanwezigen mee om te proeven en te voelen dat een ander liedgenre ook andere emoties biedt.  

Het zingen was slechts één van de drie workshops op deze levendige startdag. Een klein groepje maakte samen gedichten als elfjes en trioletten. Deze dichtvormen bleken een prima aanleiding om diverse persoonlijke verhalen met elkaar te delen. 

Een andere groep volgde de lezing van Pieter van Abshoven over 'angst voor vreemdelingen'. Hierbij kwam de (onbewuste) werking van vooroordelen om de hoek kijken. En: wie is er een vreemdeling voor jou? Soms kan die als een monster overkomen. Zo leerde ons de droom van Daniël, die geïllustreerd werd met enge maskers. 

Aan het begin van de ochtend hadden we onze persoonlijke angsten al op een klein briefje aan de angstmuur toevertrouwd. In ruil voor die angsten kregen we er hoop en ontmoeting voor terug. 'Dat is toch het belangrijkste van de dag', zo vertrouwde een bezoeker anderen toe. 'Dat je elkaar spreekt en zo het leven deelt.'

Zo was deze bijeenkomst een hoopvol begin van een nieuw seizoen van samen leren, luisteren en vieren. Daarnaast was de prachtige vertoeving in Zaandam een prima plek om te zijn.


Terug
 
  Meer informatie     ANBI-register
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl